Glanbia verkoopt belang in Glanbia Ierland aan Glanbia Co-op voor € 307 miljoen

Glanbia plc zei dat de voorgestelde transactie in overeenstemming is met zijn strategie om zich te concentreren op zijn twee groeiplatforms, Glanbia Performance Nutrition (GPN) en Glanbia Nutritionals (GN), evenals op strategische joint ventures. De PLC zei dat het zich in toenemende mate zal concentreren op zijn wereldwijde voedingsstrategie als merkeigenaar en leverancier van voedingsoplossingen met toegevoegde waarde, die snelgroeiende markten bedienen.

De opbrengst van de voorgestelde transactie zal voornamelijk worden geïnvesteerd in groeimogelijkheden, waarbij tot 50% van de opbrengst wordt teruggegeven aan de aandeelhouders via een inkoop van eigen aandelen.

De transactie is onderworpen aan de uitvoering van bindende juridische overeenkomsten tussen de PLC en de Co-op. De transactieprijs is vastgesteld op € 307 miljoen, zal naar verwachting in contanten worden betaald en is niet onderhevig aan enige aanpassingsmechanismen na voltooiing. Als de voorgestelde transactie wordt voltooid, is GI niet verplicht om voorafgaand aan de voltooiing enig dividend uit te keren aan de PLC met betrekking tot het boekjaar 2021 of anderszins.

GI en de Co-op zullen hun respectievelijke namen na een overgangsperiode na voltooiing veranderen in namen die Glanbia niet bevatten.

De PLC zal kosten van € 8 miljoen ($ 9,2 miljoen) financieren die door GI moeten worden gemaakt, in verband met pensioenverplichtingen, scheidingskosten en rebrandingkosten in verband met de voorgestelde transactie.

Na voltooiing van de voorgestelde transactie zullen bepaalde bedrijfs-, bedrijfs- en IT-diensten voor een bepaalde periode door de PLC aan GI blijven worden geleverd. GI zal bepaalde commerciële afspraken met de PLC handhaven voor de verkoop, aankoop en bemiddeling van verschillende producten totdat de GI-naamswijziging is doorgevoerd.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Slagerijpeterenzoon.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart