Kaasalternatief op basis van microalgen ontwikkeld

Het bedrijf zei dat de innovatie “een umami en pittig smaakprofiel” heeft, die een natuurlijke Cheddar-kaas nabootst.

Het team van Sophie’s BioNutrients werkte samen met Ingredion om het veganistische kaasalternatief te creëren. Het is ontwikkeld met behulp van microalgenproteïnemeel en is verkrijgbaar in twee soorten producten: een halfharde microalgen, zuivelvrije, halfharde kaas en een zuivelvrije spread.

Een portie van een ons van de halfharde variëteit levert het dubbele van de dagelijkse hoeveelheid B12. Het bedrijf zei dat het ook duurzaam wordt geoogst en een lage ecologische voetafdruk heeft.

“Microalgen zijn een van de meest voedselrijke en kneedbare hulpbronnen ter wereld. Vandaag hebben we een ander facet laten zien van de onbeperkte mogelijkheden die deze superfood kan bieden: een zuivel- en lactosevrij alternatief voor kaas dat dankzij microalgen een hoger eiwitgehalte dan de meeste beschikbare zuivelvrije alternatieven. We zijn ongelooflijk enthousiast over deze ontwikkeling in allergeenvrij voedsel en het vooruitzicht van meer inclusief dineren,”zei Eugene Wang, mede-oprichter en CEO van Sophie’s BioNutrients.

Ai Tsing Tan, innovatiedirecteur bij Ingredion, zei: “Terwijl we innoveren om aan de veranderende behoeften van consumenten te voldoen, is het van cruciaal belang om ons te concentreren op de kenmerken die belangrijk zijn voor het creëren van een product dat de voorkeur heeft van de consument. Onze benadering van zuivelvrije kaas is om deze zowel qua smaak als textuur zo dicht mogelijk bij kaas te ontwikkelen. Consumenten kunnen genieten van een heerlijke, herkenbare en begeerlijke vegan kaasbeleving.”

De microalgenstammen die door Sophie’s BioNutrients worden gebruikt, zijn door de VS GRAS en de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurd voor gebruik als voedselingrediënten of -supplementen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Slagerijpeterenzoon.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart