Midwest Dairy-producenten presenteren duurzame melkveehouderij op de Food Systems Summit van de Verenigde Naties

Minnesota Dairy Farmers Charles Krause en deb Vander Kooi benadrukten de leidende rol van zuivel in de wereldwijde gezondheid en milieubeheer

Saint Paul, Minn. – Eind september bracht de United Nations Food Systems Summit (UNFSS) belangrijke belanghebbenden van over de hele wereld samen om de kritieke behoefte aan een meer duurzame voedselproductie te bespreken. Met 130 landen die deelnamen aan de top als onderdeel van de Algemene Vergadering van de VN, was het doel om oplossingen te bespreken die het evenwicht vinden tussen het adequaat voeden van een groeiende bevolking en tegelijkertijd zorgen voor de aarde – een gesprek waarin de Amerikaanse zuivelindustrie een leidende rol speelt dankzij aan zijn 2050 Net Zero-doelen en werken in de hele toeleveringsketen om de levensvatbaarheid van de landbouw over de hele wereld op lange termijn te waarborgen.

Op de UNFSS deelden de Minnesota-melkveehouders Charles Krause en deb Vander Kooi hun authentieke verhalen, inzichten en kennis uit de eerste hand over duurzame landbouw om te laten zien hoe zuivel een levensvatbare voedingsbron is die de kracht heeft om zowel onderontwikkelde bevolkingsgroepen te voeden en economische impact te stimuleren in gemeenschappen over de hele wereld.

In de afgelopen 18 maanden hebben zowel Krause als Vander Kooi, sterke pleitbezorgers van de zuivelindustrie, deelgenomen aan gesprekken met VN-lidstaten en kiesdistricten voor discussies over de toekomst van voedsel en landbouw. Als vertegenwoordiger van een diverse groep leiders, waaronder voedselproducenten, inheemse volkeren, onderzoekers en meer, namen meer dan 51.000 belanghebbenden uit 193 landen virtueel deel aan de top om workshops te geven over oplossingen en actiepunten voor het creëren van duurzame en voedzame voedselsystemen over de hele wereld.

“Het was een eer om een ​​van de vele melkveehouders uit de Verenigde Staten te zijn die de kans kregen om deel te nemen aan dit zeer belangrijke wereldwijde evenement”, zegt melkveehouder deb Vander Kooi. “De Net Zero-doelstellingen van onze sector maken de weg vrij voor landbouwpraktijken over de hele wereld, en we zijn er trots op ervoor te zorgen dat de stemmen van melkveehouders uit het Midwesten deel uitmaakten van deze cruciale gesprekken. Onze deelname aan een evenement als dit zorgt ervoor dat zuivel wereldwijd voorop kan blijven lopen in duurzame landbouw.”

In de maanden voorafgaand aan de top namen Krause en Vander Kooi deel aan virtuele vergaderingen en discussies, deelden ze hun inzichten en verhalen op sociale media en gaven ze hun stem aan de manieren waarop melkveehouders in het Midwesten een positieve impact hebben op het wereldwijde voedselsysteem en de omgeving. Ze kregen ook training over hoe ze buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders moeten aanspreken, evenals mensen uit andere landen en culturen, om ervoor te zorgen dat het verhaal van zuivel wordt gedeeld op een manier die accuraat en impactvol is tijdens deze belangrijke discussies.

“Als melkveehouder is het duurzaam produceren van melk altijd een topprioriteit geweest, en deze inspanningen gaan veel verder dan onze lokale gemeenschappen en staten – we komen samen om de wereld te helpen voeden”, aldus Krause. “Als levensvatbare, duurzame voedingsbron heeft zuivel meer macht dan welke andere voedselbron dan ook om onderontwikkelde bevolkingsgroepen te voeden en tegelijkertijd economische impact te hebben in gemeenschappen over de hele wereld. Wat we elke dag op onze boerderij doen, doet ertoe. Ik ben er trots op dat onze zuivelgemeenschap het voortouw neemt voor de toekomst van duurzame landbouw en duurzame voeding.”

Hoewel de Top vorige week plaatsvond, waren deze gesprekken nog maar het begin. Als onderdeel van hun deelname zullen zowel Krause als Vander Koi blijven deelnemen aan vergaderingen, evenementen en meer delen over hun discussies online en via sociale media, waardoor de rol van zuivel in dit zeer belangrijke wereldwijde gesprek verder wordt versterkt.

“De stemmen van boeren hebben een ongelooflijke impact, en Charles en Deb laten zien op welke manieren melkveehouders in Midwest wereldwijd impact hebben”, zegt Molly Pelzer, CEO van Midwest Dairy. “Beiden hebben hun tijd gegeven om niet alleen te laten zien hoe zuivel het voortouw neemt voor duurzame landbouw, maar ook om ervoor te zorgen dat zuivel een sterke en invloedrijke stem heeft als het gaat om de wereldwijde transformatie van de voedselsystemen van onze wereld, en in richtlijnen en normen opstellen voor duurzame landbouw in de toekomst.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Slagerijpeterenzoon.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart