DSM plant nieuwe productielocatie voor methaanreducerende Bovaer in Schotland

De ontwikkeling wordt ondersteund door Scottish Enterprise.

Het verminderen van de methaanemissies is cruciaal om de doelstelling van de Overeenkomst van Parijs van maximaal 1,5 graad opwarming te halen, vooral omdat het opwarmende effect van methaan korter duurt en veel krachtiger is dan koolstofdioxide.

Experts van COP26 hebben de grote impact benadrukt die extra focus op methaanemissiereductie kan hebben, wat ook tot uiting kwam in de onlangs aangekondigde wereldwijde belofte om de methaanemissies tegen 2030 met 30% te verminderen. Methaan wordt onder meer uitgestoten door koeien – meer dan 50% van de uitstoot van melkproductie komt in de vorm van darmmethaanuitstoot.

Bovaer is een voeradditief voor koeien dat de enterische methaanuitstoot voor herkauwers met ongeveer 30% vermindert.

In september 2021 ontving DSM volledige wettelijke goedkeuringen in Brazilië en Chili voor het Bovaer-voeradditief. DSM heeft initiële commerciële productvolumes beschikbaar voor marktontwikkeling op korte termijn. Ter voorbereiding op verdere schaalvergroting in de komende jaren is begonnen met de engineering van een nieuwe grote fabriek in Dalry, die naar verwachting in 2025 van start zal gaan. DSM’s productielocatie in Dalry is al meer dan 60 jaar in bedrijf en produceert micro- voedingsstoffen. Het is ook de enige westerse producent van vitamine C.

Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze, co-CEO’s van DSM, zeiden: “Allereerst zijn we verheugd over de steun van de Schotse regering aan de opbouw van onze productiecapaciteit van Bovaer, met name in het kader van COP26, waar het belang van snelle klimaatactie door reductie van methaanemissies nogmaals wordt benadrukt. We kijken ernaar uit om een ​​wetenschappelijk bewezen effectieve oplossing te bieden voor de uitdaging van methaanemissies door de landbouw. Aangezien voedselsystemen en klimaatcrisis intrinsiek met elkaar verbonden zijn, is het van cruciaal belang om de uitdaging van duurzame veehouderij voor een gezonde planeet aan te gaan.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Slagerijpeterenzoon.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart