Maïsmeel Frambozen Linzer Koekjes

Maïsmeel Frambozen Linzer Koekjes

Breid dit jaar je koekjesrepertoire uit met deze mooie, feestelijke cornmeal frambozen linzer cookies. Ze zijn een geweldige optie omdat ze veel ingrediënten gebruiken die je misschien al in je voorraadkast hebt. Als je ze extra speciaal wilt maken, koop dan een linzer koekjessnijderset, waarmee je deze koekjes in een handomdraai kunt snijden. Wie weet worden ze een nieuwe traditie!

Voorbereidingstijd 40 minuten

Kooktijd 7 minuten

  • 3/4 beker ongezouten boter verzacht
  • 3/4 beker kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 1/2 beker bloem voor alle doeleinden
  • 1/2 beker maïsmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 beker pitloze frambozenjam
  • Poedersuiker om te bestuiven
  • Meng de boter en de kristalsuiker in een grote mengkom. Klop met een elektrische mixer op middelhoge snelheid tot het licht en luchtig is, en schraap zo nodig langs de zijkanten van de kom. Voeg het ei toe en klop tot gecombineerd. Voeg de bloem, het maïsmeel en het zout toe en meng grondig op lage snelheid, waarbij u indien nodig meerdere keren langs de zijkanten van de kom schraapt.

  • Verdeel het deeg in twee. Klop elk deel in een afgeplatte ronde. Wikkel elke ronde in plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast opstijven of tot ze gemakkelijk te hanteren zijn.

  • Verwarm de oven voor op 375 ° F. Haal een deel van het deeg uit de koelkast en laat het 5 minuten staan. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 1/8 tot 1/4 inch. Gebruik een 21/2-inch koekjesvormer om het deeg in de gewenste vormen te snijden. Plaats de uitsparingen 1 inch uit elkaar op een grote anti-aanbak bakplaat. Gebruik een 3/4-inch koekjesvormer om vormen uit het midden van de helft van de koekjes te snijden. Rol de restjes indien nodig opnieuw op. Herhaal met het resterende deel van het deeg. Bak eventueel in porties.

  • Bak 7 tot 10 minuten of tot de randen lichtbruin zijn. Breng de koekjes over naar een rooster om af te koelen.

  • Om de koekjes in elkaar te zetten, smeer je een klein theelepeltje frambozenjam op elke koekjesbodem (zonder uitsparingen). Top met de koekjes met uitgesneden centra. Serveer binnen 2 uur. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

Dit recept is een aanvulling op Undeniably Dairy. Voor meer recepten, please Klik hier.

trefwoord koekje, vakantie, framboos

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Slagerijpeterenzoon.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart